Institutul Auditorilor Interni aniversează 80 de ani

Lake Mary, Fla. (17 noiembrie 2021) – La cea de-a 80-a aniversare, Institutul Auditorilor Interni este recunoscut ca fiind avocatul, educatorul și furnizorul de standarde, îndrumare și certificări al profesiei de audit intern.

Istoricii au urmărit rădăcinile auditului intern până în secolele î.C., deoarece comercianții au verificat încasările pentru cerealele aduse pe piață. Creșterea reală a profesiei a avut loc în secolele 19 și 20, odată cu extinderea afacerilor corporative. Cererea a crescut pentru sisteme de control în companiile care desfășoară operațiuni în mai multe locații și angajează mii de oameni. Multe persoane asociază geneza auditului intern modern cu înființarea IIA-ului.

Anul 1941 a marcat un punct de cotitură major. Victor Z. Brink a scris prima carte importantă despre auditul intern. În același timp, John B. Thurston, auditor intern al Companiei Nord-Americane din New York, se gândise să înființeze o organizație pentru auditorii interni; și împreună cu Robert B. Milne a lucrat într-o subcomisie de audit intern formată în comun de Institutul Electric Edison și Asociația Americană a Gazelor și au convenit că progresele suplimentare în ceea ce privește aducerea auditului intern la nivelul său adecvat de recunoaștere ar fi cel mai bine posibile prin formarea unei organizații independente pentru auditorii interni. Când cartea lui Brink a ajuns în atenția lui Thurston, cei trei bărbați s-au reunit și au constatat că au un interes reciproc în promovarea rolului auditului intern.

În calitate de comitet de organizare, Brink, Milne și Thurston au contactat un mic grup de practicieni de audit intern din Statele Unite care și-au exprimat interesul de a forma o organizație națională - chiar internațională - pentru auditorii interni. Certificatul de încorporare al AII a fost depus pe 17 noiembrie 1941, iar chiar înainte de prima reuniune anuală din 9 decembrie 1941, la Williams Club situat la 24 East 39th Street din New York City, 24 de membri charter au fost acceptați pentru aderare. Thurston a fost ales primul președinte al IIA.

Numărul membrilor a crescut rapid, de la cei 24 de membri inițiali la 104 până la sfârșitul primului an, la 1.018 la sfârșitul a cinci ani. Până în 1957, numărul membrilor s-a extins la 3.700, iar 20% se aflau în afara Statelor Unite. Optzeci de ani mai târziu, IIA este o organizație globală dinamică, cu peste 210.000 de membri în întreaga lume. Cum s-a dezvoltat organizația de la 24 de oameni entuziaști din New York la ceea ce este astăzi? A fost nevoie de voluntariat altruist, de profesioniști dedicați și, mai presus de toate, de oameni cu dorința de a face din auditul intern o profesie mândră și distinsă.

Click aici pentru mai multe date şi informaţii importante despre IIA, precum și câteva dintre beneficiile şi avantajele importante ca membri ai IIA

 
© Asociatia Auditorilor Interni din Romania - AAIR
Institutul Bancar Roman (IBR), Str. Negru Voda, nr.3, sector 3, cod postal 030774, Bucuresti (in spatele magazinului Unirea, cu intrare dinspre Bd. Unirii).
• www.aair.ro •
Web design by SofteSS 21