Examene - Certificare IIA

 

CPE Cerința de raportare etică aprobată pentru anul 2018

 

Consiliul de certificări profesionale al IIA (PCB) a aprobat cerința ca, începând cu anul 2018, toți titularii activi de certificate IIA să includă 2 ore de formare în domeniul eticii, ca parte a orelor de educație profesională continuă (CPE) necesare pentru a-și menține certificările.

Această nouă cerință promovează respectarea Codului de etică al IIA și încurajează persoanele certificate să dobândească competențe în etica profesională, demonstrand angajamentul IIA în ceea ce privește cele mai înalte standarde profesionale.

Va invitam sa consultati programul de pregatire profesionala oferit de catre IIA Romania in vederea selectarii celor mai adecvate cursuri pentru respectarea cerintelor privind educatia profesionala continua.

 

Noile taxe anuale pentru certificarile IIA incepand cu 01 aprilie 2017

 

Taxa anuala perceputa la raportarea CPE pentru certificarea CIA este de 30 USD, respectiv de 20 USD pentru celelalte certificari de specialitate(CGAP,CFSA, CCSA, CRMA) si se achita online direct de catre fiecare membru in sistemul IIA Global *Certification Candidate Management  System* (CCMS), respectiv in aceeasi locatie unde se face si raportarea CPE, pana la sfarsitul fiecarui an calendaristic.
 
Este o taxa perceputa de catre IIA Global pentru raportarea tuturor certificarilor, incepand cu 1 Aprilie 2017. Mai multe informatii cu privire la raportarea CPE puteti gasi accesand urmatoarea adresa:
 
https://global.theiia.org/certification/certified/Pages/CPE-Requirements.aspx  

 

  

Scrisoarea IIA 2008
Taxele pentru sustinerea examenelor de certificare internationalaNoua politica a IIA-Global privind organizarea examenelor:
-testele se pot sustine pe parcursul intregului an
-pentru retestare candidatul trebuie sa astepte 90 zile
-inregistrarea candidatilor pentru sustinerea examenului/parte este valabila 180 zile de la inregistrare...(pentru detalii apasati aici)

Incepand cu anul 2008, examenele de certificare IIA(C.I.A.;C.C.S.A.;C.G.A.P.; C.F.S.A.) se vor desfasura prin completarea testului in sistem computerizat (IIA Certification Announces Transition to Computer - Based Testing ).

 

CODUL FILIALEI (Affiliate code) = 327

CODUL LOCATIEI PENTRU DESFASURAREA EXAMENULUI (exam code) = 650

LOCATIA (location) = Bucharest

TARA = Romania

 

EXAMENE  ORGANIZATE  DE  IIA-GLOBAL  IN ROMANIA

 

  Certified Internal Auditor (CIA) -
 
  Certification in Control Self-Assessment (CCSA) -
 
  Certified Government Auditing Professional (CGAP) -
 
  Certified Financial Services Auditor (CFSA) -
 
  Certification in Risk Management Assurance(CRMA) -
 
  Qualification in Internal Audit Leadership (QIAL) -

https://global.theiia.org/qial/Pages/Qualification-in-Internal-Audit-Leadership.aspx

 

Certified-Internal-Auditor-CIA-Practice-Exams

https://global.theiia.org/certification/cia-certification/Pages/Certified-Internal-Auditor-CIA-Practice-Exams.aspx 

 

 

DETALII ORGANIZATORICE


Inscrierile pentru sustinerea examenelor de certificare IIA-Global se fac ON-LINE, pe site-ul IIA de catre fiecare candidat.
Taxele aferente inscrierii / sustinerii examenelor, pentru fiecare parte (certificare CIA) sau specialitate (CCSA; CGAP; CFSA) la care doreste sa participe candidatul, se achita in sistem electronic (prin card) in acelasi timp cu inscrierea ON-LINE.
Taxele de examinare sunt diferite functie de calitatea pe care o are candidatul (membru al asociatiei/I.I.A., nemembru sau student).
Examenul se sustine, in prezent, intr-o limba de circulatie internationala pe care o mentioneaza fiecare candidat in formularele de inscriere.

Asociatia are responsabilitatea transmiterii datelor personale pentru noii membrii AAIR pentru ca acestia sa poata beneficia de reducerile acordate membrilor IIA, aferente taxelor de inscriere / sustinere a examenelor. In acest sens este obligatorie completarea de catre fiecare persoana fizica care se inscrie in AAIR (devenind  cu aceasta ocazie si membru IIA-Global) si a Structurii tabelare mentionata in submeniul membrii- in limba romana si limba engleza.
ATENTIE! Organizatorul desfasurarii acestor examene in Romania este Computerland - selectata de IIA-Global. In acest sens este necesara completarea impecabila a datelor de contact si adresei de corespondenta de catre candidat. Fiecare dintre dumneavoastra va fi notificat printr-o scrisoare de catre IIA-Global cu privire la sustinerea sesiunii de examen .In sistemul de inscriere ON-LINE, functie de orarul si disponibilitatea computerelor alocate de organizatorul din Romania pentru sustinerea examenelor, va selectati / rezervati data si ora(intervalul orar) cand veti sustine testarea.
Consecintele nerespectarii termenelor si conditiilor de participare in vederea sustinerii examenului cat si completarii necorespunzatoare a formularelor de inscriere revin in exclusivitate canditatilor.
Recomandam candidatilor sa viziteze periodic site-ul I.I.A. (sunt link-uri pentru fiecare examen) cat si site-ul nostru.

Detalii de contact:

Secretariatul asociatiei (IIA-ROMANIA)

Telefon/fax:

031/005.6789

Email:

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 
© Asociatia Auditorilor Interni din Romania - AAIR
Institutul Bancar Roman (IBR), Str. Negru Voda, nr.3, sector 3, cod postal 030774, Bucuresti (in spatele magazinului Unirea, cu intrare dinspre Bd. Unirii).
• www.aair.ro •
Web design by SofteSS 21